7 tactieken om je SEA een flinke boost te geven

Home » 7 tactieken om je SEA een flinke boost te geven
SEA_7 tactieken om je SEA een flinke boost te geven

Als webshop-eigenaar heb je, je vast wel eens afgevraagd hoe je meer omzet kunt genereren? Goed gevonden worden is voor elke webshop van essentieel belang. Sinds covid-19 is de consumentenbestedingen flink gestegen. Hierdoor is de toenemende concurrentie ook immens gestegen en is een goede online marketing strategie nog nooit zo belangrijk geweest. Een snelle manier om online zichtbaar te zijn is SEA. SEA staat voor Search Engine Advertising, dit wil eigenlijk zeggen de betaalde advertenties die boven aan staan op de zoekresultaten van Google. In dit artikel bespreken we 7 tactieken waarmee jij jouw SEA en webshop een boost kan geven.

SEA opstarten

Voordat je de tips van Trienekens Online kunt toepassen heb je een account bij Google Analytics en Google advertising nodig.

1. Maak je inspanningen meetbaar

Inzicht krijgen in jouw websitestatistieken voor SEA is een belangrijk aspect om alles uit jouw online marketing te kunnen halen. Zo kun je de effectiviteit van bepaalde campagnes analyseren en vanuit daar een strategie opbouwen. Zonder deze data kun je geen goede beslissingen maken. Een tool om deze data te vergaren is Google Analytics. Met de onlangs nieuwste versie van Google analytics is het mogelijk om nog specifiekere doelgroepen te maken en wordt de lijst automatisch geüpdatet. Om de aankopen goed te meten is het belangrijk dat je de “e-commerce tracking” inschakelt. Ook werkt Google nu met kunstmatige intelligentie. Hierdoor geeft Google doelgroep suggesties op basis van inzichten die zij verzamelen uit de zoekmachine. Zo krijg je ook inzicht over de bezoekers die naar verwachting het hoogste aankoopbedrag zullen leveren.

2. Zoek naar zoekintenties

Het is nu tijd voor het zoeken naar de juiste zoekwoorden. Zoekwoorden verbergen namelijk een bepaalde intentie. Iemand die naar “stofzuiger” zoekt zal aan het begin van de funnel staan, maar iemand die bijvoorbeeld naar een specifiek merk en serie zoals: “Dyson v12 stofzuiger” bijvoorbeeld zoekt zal al richting de aankoopfase gaan. Een SKU van een product kan dan erg interessant zijn om op te bieden. De kans dat de gebruikers die naar een specifieke SKU zoeken een aankoop gaan doen is groter, dan iemand die nog aan het oriënteren is.

3. Omarm Google Shopping

Met Google shopping verschijnen jouw producten als productafbeeldingen boven de zoekresultatenpagina. Met Google Shopping kun je jouw marketing een boost geven. Hiervoor moet je een product feed in de Merchant center van Google aanmaken. Daarna is het belangrijk dat de focus op de beoordelingen en de prijzen liggen. Op deze onderdelen kun jij de klant overtuigen en op aankoop aansporen.

4. Automatisch adverteren

Met dynamic search ads kun je automatisch adverteren. Het is voor sommige webshops namelijk een hele grote klus om voor alle producten een aparte advertentie te maken. Met dynamic search ads (DSA) worden advertentiekoppen en landingspagina’s automatisch gegenereerd. Het enige wat je nu nog moet doen is een aantal beschrijvingen en een selectie van pagina’s maken. Een gouden tip is om de DSA in combinatie met je zoekwoordcampagnes te draaien Met een DSA kun je onbekende zoektermen goed opvangen, maar heb je minder grip op je advertenties. Dus het combineren van deze twee is de gouden oplossing.

5. Inzetten van extensies

Een extensie is een uitbreiding die onder aan een advertentie weergegeven kan worden. Met een extensie vergroot je de kans op een klik en kun je de aandacht pakken. Als je via Google Ads advertenties draait is het inschakelen van automatische extensies een interessante tool. Met deze tool laat je Google voorspellen welke extensie jouw prestaties zal verbeteren. Heeft jouw webshop bijvoorbeeld goede beoordelingen, dan zal Google deze bij jouw advertentie plaatsen en zal op deze manier de advertentie een boost krijgen.

6. Retargeting  

Het grotendeel van alle bezoekers doet na het eerste bezoek niet direct een aankoop. Met retargeting kun je bezoekers die al eerder jouw webshop bezocht hebben verleiden om nog een bezoek aan je webshop te brengen. Het toevoegen van dynamische retargeting campagnes helpt je hierbij. Hiermee krijgt de bezoeker namelijk advertenties met producten waar hij of zij interactie mee heeft gehad te zien. Zo kan er een hoger doorklikpercentage ontstaan wat kan leiden tot meer aankopen, omdat de advertentie erg relevant is voor die bezoeker.

Naast dynamische retargeting is er ook een andere vorm van retargeting namelijk: RLSA-campagne. RLSA-campagne gaat over tekstadvertenties. Om dit op te zetten heb je een doelgroep lijst nodig. Deze kan bestaan uit bezoekers die geen aankoop hebben verricht, een lijst van afhakers of een lijst met bezoekers van je concurrenten.

7. Slimme bied strategieën

Slim bieden, het kan je veel kostbare tijd besparen. Er is niet een biedstrategie die absoluut voor meer verkopen zal zorgen. Als bedrijf wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke conversiewaarde hebben, tegen de laagst mogelijke kosten. Je kunt daarom het beste eerst beginnen met handmatig bieden. Het overschakelen naar automatische bied strategieën wordt geadviseerd als je ongeveer 15 aankopen in 30 dagen tijd hebt binnengehaald.

Conclusie

Het optimaliseren en gebruiken van handige Google marketing tools kan jouw SEA-marketingstrategie een boost geven. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld dynamische advertenties, slim bieden of retargeting. Kun jij jouw bezoekers zo goed mogelijk verleiden om naar jouw webshop te gaan en over te gaan naar aankoop. Het bieden op de juiste zoekwoorden is hier van groot belang. Iemand die namelijk op specifieke SKU’s zoekt zit al richting het aankoopproces en iemand die zich nog heel breed aan het oriënteren is, zal minder snel na de eerste keer op aankoop overgaan. Retargeting is hier een goede oplossing voor om de klant na het eerste bezoek nogmaals te overtuigen terug naar jouw webshop te komen. Kortom, verdiep je goed in alle mogelijke tools die het adverteren gemakkelijker en effectiever kunnen maken.

Wil jij jouw SEA een boost geven, maar ben je zelf niet thuis in deze wereld? Wij helpen je graag opweg zodat jij vandaag nog kan starten met jouw website of webshop een boost te geven. Bekijk onze pagina voor meer informatie en de mogelijkheden.

Deel dit bericht:
Vinden we interessant

Andere artikelen

Wilt u meer over ons weten?

Neem contact op

Geïnteresseerd in wat we doen en wilt u meer over ons weten? Wij gaan graag in gesprek om te bekijken hoe wij u kunnen helpen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een website op maat en een design die bij uw huisstijl past? Bel ons of stuur een berichtje.