De 9 redenen waarom jij vandaag nog een blog moet beginnen

Home » De 9 redenen waarom jij vandaag nog een blog moet beginnen
Trienekens-online-blog-9-redenen-waarom-jij-een-blog-moet-beginnen-schrijven

Hoewel bloggen al een lange tijd bestaat, is het nog steeds een effectieve en populaire manier om informatie te delen. Je kunt als freelancer, hobbyist of als bedrijf een blog beginnen. In dit artikel komen 9 redenen voorbij, waarom een blog positieve voordelen kan hebben voor jouw bedrijf.

Welk platform adviseren wij

WordPress is het meest gebruikte platform voor het schrijven van blogs. 43% van het internet gebruikt WordPress. Het is een vertrouwd platform en kent vele mogelijkheden.

Reden 1: Je kunt klanten helpen met je blog

Door een blog te beginnen waar klanten inspiratie en informatie uit kunnen halen, kun jij een verschil maken voor die klant. Schrijf over jouw kennis en ervaring in de branche en beantwoord vragen van klanten in je blog. Door een blog op je bedrijfswebsite te zetten, gaan klanten het waarderen en kan dit een positief effect hebben op je omzet. Zorg er wel voor dat je niet schaamteloos enkel je eigen bedrijf aan het aanbieden bent en geen algemene informatie verstrekt. Als je dat doet, dan zal je blog aan het doel voorbij gaan en worden klanten er minder enthousiast van.

Dit betekent niet dat je aan het einde van het artikel niet een kleine call-to-action mag toevoegen. Je kunt immers een product hebben wat bij het artikel past en wat jouw doelgroep kan helpen. Het is belangrijk dat lezers niet het gevoel krijgen dat het artikel alleen geschreven is voor een commercieel doeleinde.

Een goed voorbeeld is Yogashop

In dit artikel legt Yogashop uit hoe je een yoga mat kunt vinden die bij jou past. Dit artikel is gericht op het helpen van de lezer. In het artikel wordt stap voor stap uitgelegd welke Yoga mat het beste bij jou aansluit. Er komt geen een keer een commercieel doeleinde naar boven, met uitzondering aan het einde van het artikel. Op deze manier informeer je de lezer, bouw je vertrouwen op en gaan ze door de kennis wellicht eerder over tot aankoop bij jou shop.

Reden 2: Je bouwt een reputatie als expert op

Door een blog te schrijven met relevante en inspirerende onderwerpen die bij jouw bedrijf passen, zorgt ervoor dat klanten jullie als experts gaan zien. Een element wat daar van grote invloed op heeft is, dat je de onderwerpen wel duidelijk en helder moet uitleggen. Wanneer jij dit in een heldere taal uitlegt, gaan de lezers snappen dat jij een specialist op dat vakgebied bent. Dit kan een positief effect hebben op de verkopen van jouw producten. Zou jij namelijk liever bij een expert een product kopen of bij iemand die er misschien helemaal geen verstand van heeft. Juist, de expert.

Een goed voorbeeld hiervan is Philips

Philips heeft erg gedetailleerde vakgebieden die vaak een grote impact kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheidsproducten die Philips levert. Met hun blog laten ze zien dat er veel verschillende deskundigen aan het woord komen en bepaalde onderdelen op een heldere manier uitleggen. Lezers weten dat Philips een expert op dat vakgebied is en in zo een kwetsbare branche ga je liever voor producten van specialisten, dan mensen die zomaar de producten verkopen.

Reden 3: Een blog starten is goed voor je SEO

SEO staat voor Search engine optimalisation (zoekmachine optimalisatie). Met een SEO-vriendelijke wordt jouw website beloond en zal zoekmachine Google je hoger op de zoekpagina zetten. Met een blog laat je Google zien dat je een website hebt die nog steeds hard werkt aan SEO en niet stil staat.

Reden 4: Een blog beginnen maakt je een betere copywriter

Ook al is het zijn van een copywriter niet jouw beroep het heeft meerdere voordelen op ook als niet-copywriter bete te worden in het schrijven van teksten. Als je een blog wilt gaan bijhouden dat is het belangrijk dat je duidelijke en goed opgebouwde teksten kunt schrijven. Het is namelijk zo, door vaak te schrijven zal je grammatica en zinsopbouw duidelijker worden en weet je beter hoe je een goede tekst kunt opbouwen. Dit kun je dan vervolgens op de gehele website doortrekken en zo een krachtige website neerzetten. Door de consistentie ontwikkel je een duidelijke tone of voice en zal het jouw website positief beïnvloeden.

Reden 5: Bloggen helpt jouw bedrijf om top-of-mind bij de klant te blijven

Door regelmatig relevante blogposts te schrijven weten klanten dat er bij jou gratis kennis te verkrijgen is. Dit kan ervoor zorgen dat klanten regelmatig bij jou terug komen en dat jouw bedrijf altijd in hun hoofd blijft spoken. Ze komen telkens in aanraking met jouw bedrijf.

Heb jij te weinig bezoekers op jouw blog? Geen paniek een goede truc om meer mensen naar jouw blog te leiden is door nieuwe blogposts te delen via Social Media. Zo blijven volgers op de hoogte als er een nieuw bericht online is gekomen en kunnen ze gemakkelijk met een klik naar het artikel toe gaan. Een andere manier is om de artikelen te linken in nieuwsbrieven. Zo krijgen ze een kleine reminder dat er nieuwe artikelen opstaan.

Reden 6: Je kunt geld verdienen door een blog te beginnen

Mocht je van al dat schrijven nou een ware passie ontdekt hebben, dan is het mogelijk om daar geld mee te verdienen. Dit moet natuurlijk niet de drijfsfeer zijn, want het zal een lange tijd duren voordat er echt geld binnen zal stromen. Het is belangrijk dat je er veel hard werk insteekt om opgemerkt te worden door Google. Op het moment dat je hoog gaat scoren in Google, dan kun je er ook daadwerkelijk geld mee gaan verdienen. Er zijn een hoop succesvolle bedrijven die ooit als blog zijn begonnen, maar nu zijn uitgegroeid als grote en winstgevende bedrijven.

Reden 7: Met bloggen krijg je inzicht in andere opties voor je website en andere marketingkanalen.

Het komt vaak voor dat degene die verantwoordelijk is voor het bloggen niet veel met de techniek van de eigen website in aanraking komt. Ze weten dan ook niet welke potenties er allemaal in de website kunnen zitten. Met bloggen kan dit veranderen. Een van de vaardigheden die ze misschien opgedaan kunnen hebben is webdesign.

Reden 8: Van bloggen krijg je zelfvertrouwen

Na een bepaalde tijd zul je merken dat het bloggen je steeds makkelijk afgaat. Je bent op een punt gekomen dat je een eigen schrijfstijl hebt ontwikkeld, je bent verbeterd in je schrijfvaardigheid en je kennis wordt alleen maar meer en meer. Dit geeft je allemaal zelfvertrouwen tijdens en voor het schrijven van een nieuw artikel.

Je durft steeds meer je eigen meningen en verhalen te delen en bent niet meer bang wat anderen er misschien van zullen zeggen. Jij bent immers de expert op dat vakgebied. Het zelfvertrouwen wat jij hebt gekregen vertaald zich in jouw artikelen en zal de artikelen krachtiger en interessanter maken om te lezen.

Reden 9: Je kunt over je passie vertellen

Als je het tot reden 9 van dit artikel hebt gered, dan kan dat betekenen dat er iets in jou zegt dat je een blog wil gaan beginnen of over nadenkt om te gaan bloggen. Of je nu van schrijven houdt of niet, het delen van jouw kennis over die bepaalde passie is een strevend doel voor het starten van een blog.

Na een bepaalde tijd zul je gaan merken dat er meer mensen zijn die de passie voor jouw vakgebied delen en graag de artikelen willen lezen. Je draagt bij aan een gemeenschappelijk belang en wordt er ook nog eens blij van. Door te blijven schrijven kun je een lezersgroep creëren die telkens de nieuwste artikelen willen lezen en in het mooiste geval ook nog eens willen delen met hun kennissen. Op deze manier kan jouw blog uitgroeien tot een succesvolle en veel belezen blog.

Conclusie

Het schrijven van een blog kan op zowel zakelijk als persoonlijk gebied een positief effect hebben. Zakelijk komt er meer verkeer op de website en kan de afzet toe nemen en de omzet stijgen. Daarnaast zal het meer merkbekendheid opleveren en zo mond op mond reclame veroorzaken. En op een persoonlijk gebied krijg je meer zelfvertrouwen en kun je jouw kennis delen met een groep andere mensen. Wacht niet langer en begin met het schrijven van je eerste post!

Ben jij nou enthousiast over het beginnen van een blog en ben je op zoek naar SEO ondersteuning, om jouw blog zo goed mogelijk te laten presteren? Laat ons u helpen bij het opzetten van uw eerste blog en de SEO ondersteuning! Bekijk onze pagina voor meer informatie.

Deel dit bericht:
Vinden we interessant

Andere artikelen

Wilt u meer over ons weten?

Neem contact op

Geïnteresseerd in wat we doen en wilt u meer over ons weten? Wij gaan graag in gesprek om te bekijken hoe wij u kunnen helpen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een website op maat en een design die bij uw huisstijl past? Bel ons of stuur een berichtje.