Google zoeken bestraft SEO-geoptimaliseerde onzinpagina’s

Google Zoeken heeft een update uitgebracht om pagina's met weinig waardevolle inhoud en overmatige SEO-trucs aan te pakken, wat zoekresultaten verbetert en spam vermindert. Ongeveer 40% van de huidige inhoud verdwijnt, terwijl Google ook voorzichtig links naar door AI gegenereerde pagina's aanbiedt. Het doel is waardevolle inhoud te belonen en spam te verminderen.

Trienekens Online-post-google-bestraft-onzinpaginas

Google doet iets tegen pagina’s die eigenlijk niks zinnigs bevatten en alleen maar volgestopt zijn met trucjes om hoger te komen in de zoekresultaten. Met een nieuwe update van Google Zoeken worden die pagina’s aangepakt. Dat is goed nieuws voor ons, want nu is de kans groter dat we vinden wat we echt zoeken als we iets opzoeken op Google.

SEO is als een soort tovertruc om je website of pagina hoger te laten verschijnen als mensen op Google zoeken. Er zijn mensen die hier veel geld mee verdienen. Ze bestuderen wat Google leuk vindt en passen dat toe op websites. Het doel? Om hoger te komen in de zoekresultaten van Google. Bijna elke website wil dit, dus eigenlijk wil iedereen hetzelfde: gezien worden op Google!

Zelfs als je pagina eigenlijk alleen maar onzin bevat, willen mensen dat die ook hoog scoort.

Het is nu lastiger geworden voor bepaalde websites om hoog te scoren op Google. Dat komt omdat Google zijn regels heeft aangescherpt. Ze willen dat de zoekresultaten van goede kwaliteit zijn en spam willen ze niet meer. Ze richten zich nu op het wegwerken van oude websites die door nieuwe eigenaren worden gebruikt om spam te verspreiden. Google zegt eigenlijk: websites moeten gemaakt worden voor mensen, niet alleen om hoog te scoren in zoekmachines.

 

Betere zoekresultaten

Google ruimt nu de rommel op. Ze gaan niet-originele, slechte inhoud verwijderen. Dat betekent dat ongeveer 40% van de inhoud die je nu ziet, zal verdwijnen. Soms kan Google ook links geven naar pagina’s die door kunstmatige intelligentie zijn gemaakt. Maar ze zijn voorzichtig, want ze kunnen niet altijd zien of iets door een computer is gemaakt.

TechCrunch zegt dat deze verandering vooral slechte inhoud aanpakt die door AI is gemaakt om mensen te lokken met klikken. De update kijkt ook naar andere slechte inhoud, zelfs als mensen het hebben geschreven. Het doel is om websites zonder goede inhoud te verminderen. Maar helaas, sommige goede websites die ook minder goede inhoud van anderen toelaten, zullen ook gestraft worden.

 

Google zoeken

Google gaat zijn zoekresultaten beter maken met updates. Als Google sneller goede antwoorden kan geven, zullen meer mensen Google blijven gebruiken om dingen op te zoeken. Mensen gaan ook steeds vaker naar YouTube en TikTok om antwoorden te krijgen op hun vragen. Dit zal waarschijnlijk alleen maar meer gebeuren in de toekomst.