Waarom een goede webhosting belangrijk is

Home » Waarom een goede webhosting belangrijk is
Trienekens-online-waarom-een-goede-webhosting-belangrijk-is

Bij een website of webshop zijn er een hoop elementen waar goed over nagedacht moet worden. Er zijn zichtbare en onzichtbare elementen. Denk bijvoorbeeld aan je logo en website, deze worden gepresenteerd naar de buitenwereld en is een zichtbaar element. Webhosting is een van de onzichtbare elementen, maar heeft wel een grote impact op de prestatie van jouw website. Niemand zit te wachten op een website die traag of vaak niet bereikbaar is. Met een goede webhosting voorkom je deze problemen en zal het geen klanten kosten. Hieronder geven we je een aantal redenen waarom een goede webhosting de investering waard is:

1. Snelle laadtijd

Niemand vind een trage website fijn. Vaak is dit de meest voorkomende reden dat consumenten vroegtijdig je website verlaten. Wanneer de consumenten de website verlaten wordt dit door Google opgemerkt en heeft het effect op jouw ranking in Google. Dit maakt het voor klanten moeilijker om jouw website te bereiken en zal dus effect hebben op je conversie. Het heeft dus effect op jouw conversie en vindbaarheid.

2. Minder kans op downtime

Downtime betekent dat jouw website niet bereikbaar is voor consumenten. Dit betekent dat je inkomsten gaat mislopen.  Het aansluiten bij een goede hosting verkleind de kans op downtime. Een goede webhosting investeert in onderhoud en updates. Ook worden alle serverupdates uitgevoerd op tijdstippen waarop er weinig activiteit is op de website. De kans op storingen is kleiner, consumenten zullen niks merken en altijd de website kunnen bezoeken.

3. Beter beveiligd (HTTPS en SSL)

Vrijwel alle webhosting bedrijven bieden de mogelijkheid om HTTPS in te schakelen. HTTPS maakt gebruik van TLS en/of SSL. Het doel van deze technologie is om de communicatie van bezoekers en websites te versleutelen. Op deze manier kan er niemand mee kijken. Met een goede webhosting wordt er meer in de veiligheid van de website geïnvesteerd.

4. Dagelijkse back-ups

Back-ups van een website is erg belangrijk. Een goede webhosting doet automatisch back-ups. In een back-up wordt alle content en afbeeldingen opgeslagen, zodat deze op elk moment wanneer nodig deze teruggezet kunnen worden.

5. Hogere posities in de zoekmachine

Een goede webhosting draagt bij aan een hogere positie in de zoekmachine. Het hebben van een snelle website en geen downtime zorgt ervoor dat Google jouw website altijd kan bezoeken en analyseren. Wanneer Google dit niet kan doen, dan heeft dit een negatief effect op jou vindbaarheid. En een slechte vindbaarheid betekent minder bezoekers en dus minder omzet. Door te investeren in een goede webhosting voorkom je dit allemaal.

6. Betere ondersteuning

Ondersteuning is erg belangrijk. Bij slechte of goedkope webhosting is de ondersteuning vaak niet goed. Het kan altijd gebeuren dat er zich problemen voordoen. Wat belangrijk is, is dat de webhosting je dan te woord staat en het probleem ook oplost. De service is dus erg belangrijk en kijk altijd goed van te voren hoe de webhosting de ondersteuning regelt.

Ben jij benieuwd of jouw hosting wel een positief effect heeft op de prestaties van jouw website? of ben je op zoek naar een goede hosting? Trienekens Online biedt veilige en snelle webhosting voor WordPress en Magento 2. Bekijk onze webhosting pagina voor meer informatie.

Deel dit bericht:
Vinden we interessant

Andere artikelen

Wilt u meer over ons weten?

Neem contact op

Geïnteresseerd in wat we doen en wilt u meer over ons weten? Wij gaan graag in gesprek om te bekijken hoe wij u kunnen helpen. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een website op maat en een design die bij uw huisstijl past? Bel ons of stuur een berichtje.